04 листопада 2012 року набрав чинності Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення функціонування системи гарантування вкладів фізичних осіб"

07.11.2012

04 листопада 2012 року набрав чинності Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення функціонування системи гарантування вкладів фізичних осіб", яким внесено зміни до Закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" (далі - Закон).

Основною метою внесення змін до Закону було вдосконалення системи гарантування вкладів фізичних осіб, зокрема, шляхом встановлення на законодавчому рівні граничної суми відшкодування коштів за вкладами в розмірі 200 тисяч гривень. Важливим доповненням до Закону стало і надання права адміністративній раді Фонду приймати рішення виключно в бік збільшення граничного розміру відшкодування коштів за вкладами.

Окрім цього, зміни стосуються особливостей продажу неплатоспроможного банку інвестору, порядку надання Фондом приймаючому банку фінансової підтримки і встановлюють додаткові вимоги до працівників Фонду, в тому числі, уповноважених на здійснення тимчасової адміністрації та ліквідації банку тощо.

В цілому, дані зміни направлені на забезпечення впевненості вкладника в захисті його заощаджень у банку, підвищення довіри до банківської системи України, покращення ефективності механізму виведення Фондом неплатоспроможних банків з ринку та сприяють реалізації норм Закону.

 

 

 

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter