Повідомлення про оприлюднення проекту рішення виконавчої дирекції Фонду «Про затвердження Змін до Інструкції про порядок здійснення Фондом гарантування вкладів фізичних осіб захисту прав та охоронюваних інтересів інтересів вкладників»

04.06.2018

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб розробив проект рішення виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб «Про затвердження Змін до Інструкції про порядок здійснення Фондом гарантування вкладів фізичних осіб захисту прав та охоронюваних інтересів вкладників».

Проект розроблено відповідно до пункту 2 Плану підготовки проектів регуляторних актів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на 2018 рік, затвердженого рішенням виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб від 16 листопада 2017 року № 5051, а також на виконання:

статей 133, 385 додатка XVII-2 Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони;

пункту 612 Плану заходів з виконання Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 жовтня 2017 року № 1106;

Плану імплементації Директиви 2014/49/ЄС Європейського Парламенту та Ради від 16 квітня 2014 року щодо систем гарантування депозитів, затвердженим рішенням виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб від 13 березня 2017 року № 980.

Метою проекту є підвищення захисту прав вкладників, у тому числі шляхом письмового інформування вкладників про умови гарантування вкладів.

Пропозиції та зауваження стосовно змісту регуляторного акта можна подати до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб протягом 1 місяця від дня оприлюднення за такою адресою: Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, 04053, м. Київ, вул. Січових Стрільців, 17, е-mail: [email protected].

З метою організації консультацій з громадськістю зазначений регуляторного акту буде розміщено на офіційному веб-сайті Фонду гарантування вкладів фізичних осіб: http://www.fg.gov.ua в розділі «Регуляторна діяльність».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter