Семінар МАСД з питань запровадження і удосконалення системи диференційованих внесків на основі оцінки ризиків та загальні збори Євразійського регіонального комітету МАСД, 06-07 серпня 2014 року, м.Баку, Азербайджан

13.08.2014

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб взяв участь у семінарі Азійсько-Тихоокеанського регіонального комітету МАСД «Запровадження та удосконалення системи диференційованих внесків на основі оцінки ризиків», що відбувся 06-07 серпня 2014 року у м. Баку, Азербайджан.

 У заході, що був організований Азербайджанським фондом страхування депозитів, взяли участь представники страховиків депозитів Азійсько-Тихоокеанського регіону, а також з країн Європи та Північної Америки. Учасники семінару обговорили такі важливі питання як роль регуляторів та страховиків депозитів у вдосконаленні системи оцінки ризиків банків, ознайомились із загальними методичними рекомендаціями МАСД щодо запровадження системи диференційованих внесків на основі оцінки ризиків фінансових установ.

Представники страховиків депозитів, які мають діючі системи диференційованих внесків, представили свій практичний досвід, зокрема щодо особливостей переходу від фіксованих ставок страхових внесків до диференційованих. Учасники семінару ознайомились з основними критеріями відбору показників для визначення ступеню ризику і ставки страхового збору. Фахівці проаналізували переваги від запровадження системи диференційованих зборів.

Після семінару відбулися загальні збори Євразійського регіонального комітету МАСД. Учасники зборів заслухали звіт голови комітету, обговорили плани на майбутнє. 

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter