Семінар Міжнародної асоціації страховиків депозитів на тему: «Фінансування страховиків депозитів: ключові питання, різні підходи», 01 – 03 липня 2014 року

09.07.2014

З 01 по 03 липня 2014 року делегація Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд) взяла участь у семінарі Міжнародної асоціації страховиків депозитів на тему: «Фінансування страховиків депозитів: ключові питання, різні підходи», що був організований Федеральною корпорацією страхування депозитів (далі – ФКСД).

У заході, який проходив у приміщенні ФКСД у м. Арлінгтон, штат Вірджинія, США, взяли участь представники страховиків депозитів з тридцяти п’яти країн. Основну увагу було приділено питанням фінансування страховиків депозитів, як у стабільні, так і у кризові періоди. Доповідачі особливо наголосили на важливості організації процесів фінансування для ефективної діяльності систем страхування депозитів. Серед основних джерел формування коштів у передових економіках світу, зокрема, було відзначено такі як сплата учасниками регулярного збору, а у кризових ситуаціях – позики від центрального банку та держави.

Представники України підкреслили, що система формування коштів Фонду повністю відповідає 11 Принципу Основних принципів ефективних систем страхування депозитів, а також найкращим світовим практикам.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter