Щорічні загальні збори ЄФСД 2013 року та конференція на тему: «Роль страховиків депозитів, програм захисту інвесторів і Фонду врегулювання кризи у забезпеченні захисту прав споживачів і фінансової стабільності», м. Рим, Італія, 18-20 вересня 2013 року

23.09.2013

Представники Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд) взяли участь у Щорічних загальних зборах Європейського Форуму Страховиків Депозитів (далі – ЄФСД) і конференції на тему: «Роль страховиків депозитів, програм захисту інвесторів і Фонду врегулювання кризи у забезпеченні захисту прав споживачів і фінансової стабільності», що відбулися у Риму з 18 по 20 вересня 2013 року.

У міжнародній конференції ЄФСД взяли участь представники страховиків депозитів близько 42 країн світу, серед яких: Україна, Італія, Великобританія, Франція, Угорщина, Нідерланди, Німеччина, Польща, Туреччина, Канада, Росія, Киргизія, Азербайджан, та ін. Учасники конференції обговорили низку важливих тем, а саме:структурні реформи у сфері регулювання фінансового сектору для забезпечення глобальної фінансової стабільності, розвиток Європейського банківського союзу і єдиного фінансового ринку, перспективи створення панєвропейської системи страхування депозитів і панєвропейського фонду врегулювання. Також було розглянуто питання захисту прав і відновлення довіри споживачів фінансових послуг.

На Щорічних загальних зборах ЄФСД, що відбулися 20 вересня 2013 року, учасники заслухали та затвердили звіт Ради ЄФСД. Також були представлені звіти Комітету ЄС та робочих груп з питань компенсацій інвесторам, досліджень та питань врегулювання. Учасники зборів затвердили зміни до Статуту ЄФСД і обрали нових членів ради директорів.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter