26 щорічні загальні збори Європейського регіонального комітету Міжнародної асоціації страховиків депозитів

29.01.2013

21-23 січня 2013 року представники Фонду гарантування вкладів фізичних осіб взяли участь в 26-х Щорічних загальних зборах Європейського регіонального комітету Міжнародної асоціації страховиків депозитів (далі – збори ЄРК), що відбулися у м. Чеський Крумлов, Чеська Республіка.

На зборах були розглянуті, зокрема, такі питання:

  • основні положення проекту Директиви ЄС «Про систему оздоровлення та виведення з ринку кредитних установ та інвестиційних компаній», що знаходиться на стадії погодження в Європейському Парламенті та Раді;
  • розгляд та затвердження змін до Положення про Європейський регіональний комітет, визначення основних тем семінарів ЄРК на 2013/14 роки.

Під час зборів відбулися перевибори керівництва ЄРК. Новим Головою ЄРК було обрано директора Фонду гарантування банківських депозитів Румунії пана Еуджена Діджмареску. На посаду Віце — голови ЄРК було обрано керівника відділу стратегії та зовнішніх відносин Програми компенсацій у сфері фінансових послуг Великої Британії пані Карен Гіббонс.

Учасники зборів також ознайомилися з презентацією Казахстанського фонду страхування депозитів про досвід врегулювання проблемних банків шляхом реструктуризації боргів кредиторам, а також про досвід проведення опитування щодо рівня задоволеності вкладників Фондом страхування депозитів Угорщини.

Голова Фонду гарантування депозитів та інвестицій Франції Тьєррі Дюссо повідомив учасникам найновішу інформацію про розробку Міжнародною асоціацією страховиків депозитів додаткових рекомендацій щодо застосування Основних принципів ефективних систем страхування депозитів.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter