Навчальна програма Міжнародної асоціації страховиків депозитів на тему: «Системи страхування депозитів: добре розвинена правова база та окремі правові питання», травень 2012 року

07.05.2012

1 – 4 травня 2012 року працівники Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд) брали участь в навчальній програмі на тему: «Системи страхування депозитів: добре розвинена правова база та окремі правові питання», що була організована Федеральної корпорацією страхування депозитів (США) (далі – ФКСД) в рамках роботи Міжнародної асоціації страховиків депозитів в м. Арлінгтон, штат Вірджинія, Сполучені Штати Америки.

Учасниками навчальної програми стали 49 представників страховиків та асоціацій страховиків депозитів з 28 країн світу, серед яких: Сполучені Штати Америки, Канада, Німеччина, Японія, Корея, Мексика, Швейцарія, Великобританія, Індія, Філіппіни, Малайзія, Болгарія, Росія, Туреччина, Польща та інші.

Цільовим завданням для учасників тренінгу було зрозуміти основні складові добре розвинутої правової системи для системи страхування депозитів, яка включає в себе правову структуру для страховика депозитів та її складові для прийняття рішення щодо неплатоспроможних банків. Основні теми, що були проаналізовані та опрацьовані під час навчальної програми:

  • передумови для створення системи гарантування вкладів;
  • мандати, повноваження, незалежність і керування;
  • раннє виявлення, своєчасне втручання та доступ до інформації;
  • роль системи гарантування вкладів в політиці та створенні нормативних актів;
  • юридичні консультації для осіб, що приймають операційні рішення; повноваження тимчасового адміністратора та правове забезпечення;
  • ризики та юридичні питання транскордонних відносин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter