24-ті щорічні збори Європейського регіонального комітету Міжнародної асоціації страховиків депозитів, січень 2012 року, м. Прага, Чехія

30.01.2012

26 — 29 січня 2012 року представники Фонду гарантування вкладів фізичних осіб взяли участь в 24-х щорічних зборах Європейського регіонального комітету Міжнародної асоціації страховиків депозитів (Комітет), що проходили в м. Прага (Чехія).

В ході засідань було обговорено та розглянуто, зокрема, наступні теми:

  • зміни до Директиви ЄС щодо систем страхування депозитів та Директиви ЄС щодо виведення неплатоспроможних банків з ринку з метою скорочення терміну початку виплат; встановлення цільової норми резервування фондів; використання фондів системи гарантування вкладів для цілей виведення неплатоспроможних банків з ринку; стягнення зборів на основі оцінки ризиків; розповсюдження Директиви ЄС на всі системи гарантування вкладів, що діють в країнах ЄС; тощо.
  • Визначення п’яти стратегій функціонування Комітету: координація дій та співпраці між членами Комітету, підвищення ролі Комітету в Міжнародній асоціації страховиків депозитів, побудова міжрегіонального співробітництва, об’єднання зусиль у реалізації стратегічних планів, зміцнення співробітництва з Європейським Форумом страховиків депозитів.
  • Необхідність проведення технічних семінарів Комітету щодо правових умов сприяння співробітництву між системами страхування депозитів в Європі та посилення ролі систем страхування депозитів у фінансових системах країн ЄС, а також моделі виведення неплатоспроможних банків з ринку.
  • Оновлення звіту Ради фінансової стабільності щодо огляду Основних принципів ефективних систем страхування депозитів.

Презентація Корпорації страхування депозитів Канади досвіду моделювання банкрутства банку, що проводилось за участю Системи компенсацій в сфері фінансових послуг (Великобританія), з метою підвищення технологічної готовності систем гарантування вкладів до страхових випадків.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter