Семінар на двосторонньому рівні на тему «Система гарантування вкладів в Україні: основні функції, завдання та особливості», жовтень 2011р., м. Київ, Україна

10.10.2011

03 – 07 жовтня 2011 року відбувся візит представників Агентства з захисту депозитів Киргизької Республіки до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб України.

Враховуючи багаторічний досвід Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, який успішно виконує функції державного управління у сфері гарантування вкладів, даний візит було ініційовано та організовано Світовим банком з метою проведення тренінгу для працівників Киргизької системи захисту депозитів, що знаходиться у стадії становлення.

Українські колеги поділились досвідом управління процесом захисту депозитів, зокрема, в галузі моніторингу за діяльністю учасників (тимчасових учасників) Фонду, контрольних функцій, виплат гарантованих сум відшкодування, інформаційних технологій тощо. Також в ході візиту обговорювались методи врегулювання діяльності проблемних банківських установ, тенденції у макроекономічному середовищі обох країн, і було досягнуто домовленості щодо подальшої співпраці.

Семінар розпочався із вступної промови директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб В.В. Пасічника, в якій він охарактеризував стан фінансового сектору та системи гарантування вкладів в Україні, наголосив на необхідності обміну досвідом з іноземними представниками систем страхування депозитів.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter