ФГВФО приймає делегацію Казахстанського фонду гарантування вкладів

20.10.2016

ПРЕС-РЕЛІЗ

Делагація з КазахстануНа цьому тижні із робочим візитом у ФГВФО перебувають представники Казахстанського фонду гарантування депозитів. Метою приїзду іноземної делегації, зокрема, стало бажання вивчити досвід України у розробці та підготовці до реалізації автоматизованої системи виплат гарантованого відшкодування.

 

У програмі візиту – обговорення сучасного стану систем гарантування банківських вкладів в обох країнах, пошук шляхів для їх вдосконалення, зокрема , обмін досвідом та напрацюваннями щодо поліпшення систем виплат гарантованого відшкодування.    

З вітальним словом до гостей звернувся директор-розпорядник Фонду Костянтин Ворушилін.

«З дня свого заснування Фонд пройшов досить непростий шлях. Якщо у 1998 році гарантована сума відшкодування становила 500 грн, то зараз – це 200 000 грн. З 2012 року повноваження Фонду значно розширились. Відтоді Фонд відповідає за виведення неплатоспроможних банків з ринку шляхом здійснення тимчасової адміністрації та ліквідації. Зараз в управлінні Фонду перебуває понад 80 банків. І уже напрацьовано значний досвід, у тому числі і щодо удосконалення системи виплат вкладникам неплатоспроможних банків, який може бути корисний нашим колегам із інших країн», – сказав Костянтин Ворушилін. Він переконаний: обмін досвідом буде корисним для обох країн.

Особливу уваги під час візиту, на прохання представників делегації Казахстанського фонду, приділено впровадженню автоматизованої системи виплат ФГВФО.

У перший день візиту делегації заступник директора-розпорядника Наталія Рудуха виступила з презентацією про актуальні питання, що стоять перед системою гарантування депозитів в Україні. Упродовж цього тижня своїм досвідом щодо удосконалення та забезпечення стабільного функціонування системи гарантування вкладів в Україні також поділяться директори Фінансового та ІТ департаментів, представники управління з питань виплат гарантованих вкладів Фонду.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter