Фонд гарантування прийняв делегацію з Республіки Азербайджан

01.08.2017

ПРЕС-РЕЛІЗ

Official visit 07.2017Протягом минулого тижня у Фонді гарантування вкладів фізичних осіб із робочим візитом перебувала делегація із Республіки Азербайджан, до складу якої увійшли представники Палати по нагляду за фінансовими ринками. Метою приїзду стало вивчення досвіду України у виведенні неплатоспроможних банків з ринку.

Програмою візиту, зокрема, було передбачено обговорення нормативно-правових актів та процедур Фонду передусім щодо роботи з попередньо кваліфікованими особами, першочергових заходів при запровадженні тимчасової адміністрації, підготовки плану врегулювання, методики проведення оцінки активів банків.

Під час зустрічей акцент було зроблено на висвітленні прикладних процесів реалізації планів врегулювання на конкретних банках, продажу активів, доступу до «data-room», а також співпраці між Фондом та Національним банком України. 

З вітальним словом до гостей звернувся заступник директора-розпорядника Фонду Андрій Оленчик. У своєму виступі він нагадав, що упродовж останніх кількох років в Україні було виведено з ринку майже половину банківської системи: сьогодні в управлінні Фонду перебуває 92 банк. При цьому, Фондом було реалізовано кілька способів виведення банків з ринку – від ліквідації з прямими виплатами гарантованої суми відшкодування  до передачі всіх або частини активів і зобов’язань приймаючому банку та до продажу банку у цілому.

Упродовж тижня, що минув, своїм досвідом щодо основних процесів виведення неплатоспроможних банків в Україні також поділилися ключові структурні підрозділи Фонду.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter