Проведено регіональний прес-клуб на тему: "Система гарантування вкладів: переваги і можливості для вкладників і банків"

10.10.2013

Прес-реліз

10 жовтня 2013 року у м. Сімферополь, АР Крим, відбулось засідання регіонального прес-клубу на тему: "Система гарантування вкладів: переваги і можливості для вкладників і банків", в якому взяли участь представники Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі - Фонд), Національного банку України та представники місцевих фінансових організацій. Цей захід став першим у низці прес-клубів в регіонах України, які проводяться в рамках просвітницької кампанії Фонду за підтримки проекту USAID/FINREP-II, що має на меті підвищення рівня фінансової грамотності та обізнаності населення про систему гарантування вкладів фізичних осіб. В ході зустрічі заступник директора-розпорядника Фонду Андрій Оленчик особливо наголосив на важливості підвищення рівня фінансової грамотності населення в контексті гарантування банківських вкладів, розвинення культури заощаджень.

 

Обізнаність населення призводить до зростання рівня довіри до вітчизняної економіки в цілому та до банківської системи зокрема. Фінансова грамотність дає можливість зрозуміти те, яким чином влаштована фінансова система України, чому відбуваються ті чи інші процеси, до яких наслідків призведе той чи інший крок з власним грошима, які основні принципи діяльності системи гарантування вкладів фізичних осіб.

Для підвищення рівня фінансової грамотності Фонд забезпечує громадянам доступ до просвітніх матеріалів про переваги та можливості системи гарантування вкладів фізичних осіб, що містять неупереджену та достовірну інформацію. Беручи до уваги специфіку діяльності Фонду, основна увага приділятиметься такому питанню, як важливість захисту вкладників від втрати їхніх заощаджень.

Розуміючи важливість обізнаності вкладників, що дозволить їм грамотно розпоряджуватися своїми коштами, забезпечить їхню раціональну поведінку на ринку фінансових послуг, Фонд активно проводитиме просвітницькі заходи в регіонах України. Такі кроки допомагатимуть громадянам робити свідомий і поінформований вибір на ринку фінансових послуг.

 

Відділ зв’язків з громадськістю

та міжнародними організаціями

[email protected]

(044) 333-35-63

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter