Фонд гарантування вкладів фізичних осіб отримав додаткове фінансування

19.06.2014

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (далі - Фонд) повідомляє, що 17 червня 2014 року постановою Правління Національного банку України № 369/БТ було прийнято рішення про надання Фонду короткострокового кредиту у розмірі 4,2 млрд грн. Кредитні ресурси будуть направлені на покриття тимчасового дефіциту коштів на виплату відшкодування вкладникам банків-учасників Фонду.

Крім того, 17.06.2014 Верховна Рада України прийняла за основу та в цілому Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2014 рік" (щодо фінансової підтримки Фонду гарантування вкладів фізичних осіб). Закон України "Про Державний бюджет України на 2014 рік" було доповнено новою статтею 231, відповідно до якої Кабінету Міністрів України надано право здійснювати випуски облігацій внутрішньої державної позики понад встановлені обсяги. Ці облігації будуть обмінюватися на фінансові векселі, видані Фондом, що дозволить поповнити його кошти. Закон набирає чинності після його підписання Президентом України та офіційного опублікування.

Фонд наголошує, що кожному вкладнику гарантується відшкодування коштів за його вкладом в банку, і фінансових ресурсів Фонду достатньо для забезпечення таких гарантій. Станом на 01.06.2014 кошти Фонду складають 6,8 млрд грн.

За 15 років свого існування Фонд завжди виконував свої зобов’язання і стояв на варті прав та законних інтересів вкладників банків України.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter