До уваги вкладників ПАТ КБ "ІНТЕРБАНК"!

16.07.2014

В результаті проведеного пошуку потенційних інвесторів Фондом було одержано заяву від одного потенційного інвестора про намір взяти участь у виведенні ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК "ІНТЕРБАНК" (далі - ПАТ КБ "ІНТЕРБАНК") з ринку. Оскільки кваліфікований інвестор, що був визначений переможцем конкурсу щодо виведення ПАТ КБ "ІНТЕРБАНК" з ринку, відмовився від купівлі неплатоспроможного банку в цілому, то Фондом гарантування вкладів фізичних осіб (далі - Фонд) було прийнято рішення, що єдиним можливим способом виведення даного банку з ринку є ліквідація з відшкодуванням з боку Фонду коштів за вкладами фізичних осіб. У зв’язку з цим Фондом буде направлено відповідну пропозицію Національному банку України (далі - НБУ), на підставі якої НБУ зобов’язаний прийняти рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку протягом п’яти днів з дня отримання пропозиції Фонду про ліквідацію банку.

З огляду на необхідність завершення Фондом повного технологічного циклу формування переліку вкладників, які мають право на відшкодування в період ліквідації банку, з 18 липня 2014 року призупиняться виплати коштів вкладникам ПАТ КБ "ІНТЕРБАНК" через відділення ПАТ "ІМЕКСБАНК".

Водночас, Фонд повідомляє, що виплати коштів вкладникам ПАТ КБ "ІНТЕРБАНК" поновляться через сім днів з дня прийняття НБУ рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку і здійснюватимуться вкладникам незалежно від строку завершення дії договору в межах 200 тисяч гривень.

Інформацію про дату початку виплат та банк-агент Фонду буде оголошено на офіційній сторінці Фонду в мережі Інтернет - www.fg.gov.ua, на офіційній сторінці та у відділеннях ПАТ КБ "ІНТЕРБАНК", а також буде опубліковано в газетах "Голос України" та "Урядовий кур’єр".

Довідкова інформація за телефоном у Фонді гарантування вкладів фізичних осіб: 0-800-105-800 (дзвінки по Україні безкоштовні) та у ПАТ КБ "ІНТЕРБАНК": (044) 455-93-60.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter