Відбулося перше засідання постійно діючого комітету Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Національного банку України

10.09.2014

04.09.2014 у приміщенні Національного банку України відбулося перше засідання постійно діючого комітету Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та регулятора банківського сектору.

Комітет було створено з метою обміну інформацією щодо проблем у діяльності банківської системи та окремих банків, розроблення узгоджених дій та механізмів для поточної координації Фонду та Національного банку України, запровадження ефективної та оперативної взаємодії у сфері зв’язків з громадськістю.

Комітет складається з восьми членів - по чотири представника від кожної установи, - та очолюється співголовами - першим заступником Голови Національного банку України Олександром Писаруком та директором-розпорядником Фонду Василем Пасічником.

До порядку денного першого засідання Комітету були включені питання щодо вдосконалення механізмів виведення неплатоспроможних банків з ринку, зокрема, шляхом створення перехідного банку; розробки та запровадження повноцінної системи нарахування і сплати диференційованих зборів учасниками до Фонду, критерії диференціації та її тестування; розробки та запровадження спільної інформаційної політики Фонду та Національного банку України, зокрема, щодо банків, віднесених до категорії проблемних та неплатоспроможних, а також здійснення фінансової просвіти населення.

В ході зустрічі директор-розпорядник Фонду Василь Пасічник відмітив, що оперативна взаємодія між регулятором та Фондом в роботі з проблемними та неплатоспроможними банками сприятиме ефективнішому процесу виведення таких банків з ринку. Також він наголосив на важливості виконання Фондом своїх функцій, які, в першу чергу, покликані захистити права та законні інтереси вкладників банків, що сприятиме підвищенню рівня довіри до банківської системи України.

За результатами зустрічі сторони домовились про поглиблення взаємодії у площині вдосконалення механізмів виведення неплатоспроможних банків з ринку, а також про можливі шляхи втілення концепції фінансової просвіти населення.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter