Роз’яснення щодо поширення гарантій за вкладами

30.10.2014

У зв’язку з появою у пресі інформації про продаж вкладниками депозитів через Інтернет або інші ресурси та значну увагу ЗМІ і вкладників до такої інформації Фонд гарантування вкладів фізичних осіб вважає за необхідне надати роз’яснення про умови гарантування вкладів та порядок отримання відшкодування, що спрямоване на підвищення рівня обізнаності про функціонування системи гарантування вкладів та покликане допомогти громадянам приймати свідомі та виважені рішення щодо розміщення своїх коштів у банках.

Відповідно до законодавства України, усі вкладники, які розмістили кошти в банку-учаснику Фонду на умовах договору банківського вкладу (депозиту), банківського рахунку або шляхом оформлення іменного депозитного сертифіката в національній чи в іноземній валюті автоматично підпадають під гарантію Фонду. Відшкодування за такими вкладами відбувається за рахунок коштів, акумульованих Фондом, але не більше ніж 200 тисяч гривень.

Саме тому, вкладники банків, розмістивши кошти в банку в межах гарантованого розміру відшкодування, можуть бути впевнені в захисті своїх заощаджень. Також, отримати свої кошти в межах гарантованої суми відшкодування вкладники можуть самостійно, дотримавшись усіх процедур, та без допомоги сторонніх осіб.

ПРЕС-РЕЛІЗ ФОНДУ.....

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter