Відбулись перші аукціони з продажу активів банків, що ліквідуються, за новою системою ПроЗорро.Продажі

21.11.2016

ПРЕС-РЕЛІЗ

17 листопада відбулись перші аукціони з продажу активів банків, що ліквідуються, за новою системою ПроЗорро.Продажі. На торги виставлялися права вимоги за кредитами ПАТ «Західінкомбанк».

Нова система продажу активів банків, що ліквідуються, ПроЗорро.Продажі вийшла на новий етап. 17 листопада відбулись перші чотири аукціони: на продаж виставлялися права вимоги за кредитами ПАТ «Західінкомбанк».

Стежити за перебігом аукціонів можна  було наживо – на сайті проекту. Крім того, у протоколі електронних торгів, який автоматично формується системою після завершення аукціону, вказується перелік допущених до електронних торгів учасників, їхні цінові пропозиції та назва електронного майданчика, через який надано найбільшу цінову пропозицію. 

Участь у кожному з аукціонів взяли по двоє учасників. Назви компаній-потенційних переможців аукціону уже відомі.

«Ми очікуємо, що нова система продажу активів виправдає покладені на неї очікування. Першу статистику за обсягами продажів з її використанням, скарг та відгуків на її роботу – можна буде побачити вже наприкінці листопада. Та для більш ґрунтовних висновків, потрібно щоб система успішно попрацювала хоча б кілька місяців, і довела, що технічно закриває всі проблемні аспекти, з якими ми стикаємось при роботі незалежних майданчиків», – сказала Юлія Берещенко, директор Департаменту консолідованого продажу та управління активами Фонду. 

Нагадаємо, в основу нової системи електронних торгів покладено принцип рівноправного доступу як потенційних покупців, так і організаторів торгів до виставлених на продаж активів. Лот, внесений банком у систему, відображається відразу на всіх майданчиках. Уся інформація про лот та аукціон публічна і доступна для перегляду сторонніми спостерігачами. Це повинно унеможливити маніпуляції із проведенням торгів. 

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter