Фонд гарантування вкладів фізичних осіб запроваджує програму управління корупційними ризиками

11.02.2015

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, в рамках співпраці з Програмою міжнародної технічної допомоги "Розвиток фінансового сектору" (FINREP-II), запровадив пілотний проект з проведення оцінки корупційних ризиків. Суть проекту полягає в тому, що на базі ФГВФО проводиться тестування і адаптація до української нормативно-правової бази програми управління корупційними ризиками. Крім ФГВФО, пілотним майданчиком для цього проекту стала Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку України.

Програма управління корупційними ризиками створена на основі міжнародного досвіду в цій сфері і запроваджена в органах державної влади та публічних організаціях багатьох країн, зокрема країнах східної Європи (Словенії, Чорногорії, Сербії, Польщї, Латвії, Молдові та ін.) Для реалізації цього проекту фахівцями Програми FINREP-II/USAID відібрано виконавця - Компанію Файненшіал Маркетс Інтернешіал, Інк. (FMI, USA), який має досвід у запровадженні аналогічних проектів в інших країнах.

У січні 2015 року між Фондом гарантування вкладів фізичних осіб та Компанією Файненшіал Маркетс Інтернешіал, Інк. (FMI), укладено Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю, яким передбачається проведення оцінки ризиків та впровадження антикорупційних заходів в Фонді.

ДЕТАЛЬНІШЕ ПРЕС-РЕЛІЗ ФГВФО

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter