11 лютого 2015 року відбулося засідання Прес-клубу Фонду гарантування вкладів фізичних осіб

12.02.2015

11 лютого 2015 року у приміщенні Фонду гарантування вкладів фізичних осіб відбулося чергове засідання прес-клубу, що був присвячений темі реалізації активів неплатоспроможних банків та інформаційному порталу Фонду.

Директор-розпорядник Фонду Костянтин Ворушилін, відповідаючи на запитання представників ЗМІ, наголосив, що Фонд виконує існуючі зобов’язання по виплаті гарантованих сум відшкодування в неплатоспроможних банках. Також він повідомив, що Державним бюджетом України на 2015 рік передбачена фінансова підтримка Фонду у розмірі 20 млрд гривень.

Заступник директора-розпорядника Андрій Оленчик розповів про фінансовий стан Фонду, процес виведення неплатоспроможних банків з ринку та результати роботи з правоохоронними органами щодо виявлення фактів доведення банків до неплатоспроможності та притягнення причетних осіб до відповідальності тощо.

Директор департаменту запровадження планів врегулювання та управління активами Фонду Андрій Шевченко презентував оновлену версію інформаційного порталу Фонду, який покликаний забезпечити зручність та швидкість обміну інформацією і сприяє залученню широкого кола потенційних покупців активів неплатоспроможних банків. Кошти, одержані в результаті продажу таких активів, спрямовуватимуться на задоволення вимог кредиторів.

Експерт по роботі з проблемними активами, член Ради Комітету конкурсного права Асоціації правників України Юліан Хорунжий презентував присутнім систему проведення електронних торгів та принципи її функціонування. Він наголосив, що електронні торги є ефективним інструментом продажу майна неплатоспроможних банків

Інформаційні матеріали.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter