Директор - розпорядник Фонду Костянтин Ворушилін увійшов до складу новоствореної Ради з фінансової стабільності

26.03.2015

Директор - розпорядник Фонду Костянтин Ворушилін увійшов до складу Ради з фінансової стабільності, створеної Указом Президента України 24 березня 2015 року. Метою Ради є забезпечення своєчасного виявлення і мінімізації ризиків, що загрожують стабільності банківської та фінансової системи держави. Крім директора-розпорядника Фонду до складу Ради, зокрема, увійшли Голова Національного банку України , Міністр фінансів України, Голова Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку тощо.

Основна роль участі директора-розпорядника Фонду у засіданнях Ради полягатиме в обміні інформацією з іншими членами Ради щодо виявлення проблем правового регулювання неплатоспроможності банків, координації дій з іншими учасниками системи підтримки фінансової стабільності, а також розроблення ефективних механізмів забезпечення функціонування системи гарантування вкладів та захисту прав і законних інтересів вкладників банків.

Довідка:

Рада з фінансової стабільності покликана виявляти, аналізувати і оцінювати поточні та потенційні зовнішні й внутрішніх загрози і системні ризики для фінансової системи держави з метою виявлення ознак нестійкого фінансового стану банківської системи, а також обставин, які загрожують стабільності банківської та фінансової системи держави.

Також Рада взаємодіятиме з міжнародними організаціями, зокрема з Європейською радою із системних ризиків, Банком міжнародних розрахунків, Міжнародним валютним фондом, Світовим банком, Європейським центральним банком, Міжнародною асоціацією страховиків депозитів, Європейським форумом страховиків депозитів та відповідними органами іноземних держав з питань, що належать до її компетенції.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter