Представники Фонду гарантування вкладів фізичних осіб взяли участь у засіданні Дискусійного клубу на тему: "Система гарантування вкладів: здобутки та виклики сьогодення"

17.04.2015

15 квітня 2015 року у рамках співпраці Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Університету банківської справи Національного банку України відбулося засідання Дискусійного клубу на тему: "Система гарантування вкладів: здобутки та виклики сьогодення". У засіданні дискусійного клубу взяли участь заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, викладачі, науковці, студенти і аспіранти інститутів університету, фахівці та члени Експертної ради Фонду.

Під час дискусії, яка відбулася після доповіді, підготовленої студентами-магістрами Інституту магістерської та післядипломної освіти, учасники заходу обговорили нагальні питання, що стоять перед системою гарантування вкладів на даному етапі, зокрема питання доцільності підвищення гарантованої суми відшкодування, притягнення до відповідальності і забезпечення відшкодування збитків неплатоспроможних банків за рахунок їх власників та посадових осіб.

Заступник директора-розпорядника Фонду Андрій Оленчик під час свого виступу наголосив, що в умовах кризи забезпечення гарантій вкладникам і відновлення довіри до фінансового сектору є питанням національної безпеки держави. Він також закликав студенів, молодих науковців та професорів університету долучитися до обговорення і формулювання методологічних засад функціонування та стратегічних напрямків розвитку системи гарантування вкладів фізичних осіб.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter