Урядові ОВДП будуть монетизовані, а отримані кошти підуть на виплати гарантованої суми вкладникам неплатоспроможних банків

18.09.2015
Відповідно до постанови №701 Кабінету міністрів, на основі укладеного з Міністерством фінансів договору, Фонд гарантування вкладів отримає облігації внутрішньої державної позики (ОВДП), які будуть монетизовані, а отримані кошти підуть на виплати гарантованої суми вкладникам неплатоспроможних банків.
Урядові облігації будуть емітовані на строк до 20 років за ставкою до 12% річних на 21,5 млрд грн в обмін на векселя Фонду гарантування, які видаються на тих же умовах. Нагадаємо, що у 2015 році вкладникам неплатоспроможних банків вже виплачено понад 33 млрд грн. Отримані за ОВДП кошти будуть направлені на виплати гарантованих сум вкладникам, зокрема: АТ «ДЕЛЬТА БАНК», ПАТ "КБ "ФІНАНСОВА ІНІЦІАТИВА", ПАТ «ФІНАНСИ ТА КРЕДИТ», інших банків. Зазначених коштів буде достатньо для забезпечення виплат вкладникам неплатоспроможних банків, які на сьогодні знаходяться в управлінні Фонду гарантування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter