За сприяння ЄБРР Фонд гарантування отримає допомогу у вдосконаленні організаційної структури та операційних процесів

12.11.2015

За сприяння Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) Фонд гарантуваннявкладів фізичних осіб (далі – Фонд гарантування) отримає консультаційну допомогу у вдосконаленні організаційної структури та операційних процесів. ЄБРР на своєму сайті оприлюднив інформацію про відповідний конкурс з відбору консультантів.

Консультанти будуть залучені з метою:

-  модернізації операційних процесів Фонду гарантування, зокрема, у сфері бухгалтерського та управлінського обліку, що включає перехід на міжнародні стандарти фінансової звітності (IFRS) і розробку системи управлінської звітності (комп’ютерної системи з консолідованою інформацією для управління операційними процесами Фонду гарантування і неплатоспроможних банків);

-  розбудови внутрішньої спроможності Фонду гарантування щодо оцінки і продажу активів неплатоспроможних банків;

-  удосконалення діяльності з управління персоналом для адаптації організації до нових повноважень;

-  розробки регуляторних актів для забезпечення імплементації рекомендацій експертів.

Очікується, що практична реалізація проекту розпочнеться на початку 2016 року.

Це вже другий етап надання Фонду гарантування технічної допомоги з боку ЄБРР. У 2014 році, під час проведення першого етапу, була проведена діагностична оцінка цілей і завдань, нормативно-правових актів і структури Фонду гарантування. В результаті було розроблено рекомендації щодо удосконалення організаційної структури і процесів з метою підвищення ефективності діяльності Фонду гарантування.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter