Фонд гарантування вкладів фізичних осіб продовжує проведення серії регіональних прес-клубів

28.10.2013

23 та 24 жовтня 2013 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб провів регіональний прес-клуб у містах Львів та Тернопіль на тему "Система гарантування вкладів: переваги і можливості для вкладників і банків", що проводився за сприяння Проекту "Розвиток фінансового сектору" ФІНРЕП-2. У заході взяли участь представники Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Управління Національного банку у Львівській та Тернопільській областях, Українського освітнього центру реформ, Незалежної асоціації банків України у Львівській області - Асоціації банків Львівщини.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб представляли директор-розпорядник Олена Шарова та заступник директора-розпорядника Андрій Оленчик.

Метою проведення заходу було інформування громадськості про систему гарантування вкладів фізичних осіб для підвищення рівня фінансової грамотності та розвитку культури заощаджень.

Під час регіональних прес-клубів директор - розпорядник Фонду Олена Шарова повідомила, що цього року Фонд відзначав дві знаменні події - 15 років заснування Фонду та річницю проведення реформи системи гарантування вкладів фізичних осіб. Олена Шарова зауважила: "Реформування системи гарантування вкладів фізичних осіб було реалізовано з урахуванням найкращої світової практики, що покликано забезпечити кращий захист вкладників банків, від втрати ними своїх заощаджень". Окрім того, директор-розпорядник наголосила, що з метою збереження вкладниками своїх коштів Фонд на постійній основі проводить роботу щодо інформування громадськості про переваги і обмеження системи гарантування вкладів фізичних осіб та виховання грамотної поведінки вкладників на ринку фінансових послуг, що в свою чергу, забезпечує зростання рівня довіри до вітчизняної економіки в цілому та до банківської системи зокрема".

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter