12 листопада 2013 року відбулась публічна дискусія на тему: "Захищеність заощаджень: як зберегти та примножити власні кошти без загрози їх втрати?"

12.11.2013

12 листопада 2013 року заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Сергій Ісютін взяв участь у публічній дискусії на тему: "Захищеність заощаджень: як зберегти та примножити власні кошти без загрози їх втрати?", що відбулася у приміщенні ІА "УКРІНФОРМ". На зустрічі також були присутні представники Міністерства фінансів України, Національного банку України та банківського сектору.

Одним з основних питань до обговорення була роль Фонду у захисті заощаджень громадян. Сергій Ісютін особливо наголосив на важливості обізнаності вкладників про види банківських продуктів, кошти за якими не відшкодовуються Фондом. Як свідчить нещодавній досвід виведення неплатоспроможних банків з ринку, чим вищим є рівень фінансової грамотності вкладника, тим нижчими є ризики втрати ним своїх заощаджень.

Заступник директора-розпорядника також підкреслив, що гарантії по депозитах в іноземній валюті є розповсюдженою світовою практикою. Майже у 80% країн світу кошти за такими вкладами відшкодовуються. В Україні депозити в іноземній валюті також гарантовано Фондом, але виплати відшкодування відбуваються у гривні відповідно до Закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб". Вкладники можуть бути впевненими в гарантіях Фонду як за вкладами в національній валюті, так і в іноземній.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter