Заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Андрій Оленчик взяв участь у прес-конференції про запуск спеціального фінансового Інтернет - порталу "Фінансова освіта громадян"

04.07.2014

03 липня 2014 року заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Андрій Оленчик взяв участь у прес-конференції, присвяченій запуску спеціального фінансового Інтернет - порталу "Фінансова освіта громадян", що проходила в приміщенні інформаційного агентства "УНІАН". Захід проводився за ініціативи Незалежної Асоціації банків України (НАБУ) за сприяння Національного банку України (НБУ) та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО).

 

Під час прес-конференції обговорювались питання реалізації програми з підвищення рівня фінансової грамотності українців, зокрема запуск Інтернет ресурсу "Фінансова освіта громадян", до створення якого також долучився і ФГВФО.

Андрій Оленчик наголосив, що фінансово освічений громадянин - це грамотний користувач фінансових послуг, який виважено та відповідально приймає рішення щодо використання та збереження своїх заощаджень. Також він відмітив позитивні результати інформаційної кампанії, що була проведена ФГВФО та включала серію регіональних прес-клубів і круглих столів на актуальні теми. Водночас Андрій Оленчик повідомив, що ФГВФО за сприяння Програми розвитку фінансового сектору (FINREP-II) розробив три інформаційні брошури та два відеоролики про систему гарантування вкладів, що будуть поширені серед громадськості.

Окрім цього, заступник директора-розпорядника підкреслив важливість та актуальність питання фінансової грамотності і просвіти громадян, а також наголосив на необхідності продовження реалізації заходів з підвищення рівня фінансової освіченості населення України. На думку Андрія Оленчика фінансова грамотність є одним з основних компонентів системи захисту прав споживачів фінансових послуг, підтримка якої сприятиме забезпеченню фінансової стабільності та зростанню добробуту громадян.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter