У рамках Всесвітнього дня заощаджень ФГВФО провів лекцію для студентів Харківського інституту банківської справи

26.10.2015

У рамках Всесвітнього дня заощаджень представник Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) -  кандидат економічних наук, начальник відділу зв’язків з громадськістю та міжнародними організаціями ФГВФО Ірина Серветник провела лекцію для студентів «Харківського університету банківської справи» на тему: «Система гарантування вкладів фізичних осіб в Україні». Після лекції відбулась дискусія з питань захисту вкладів та стабільності банківської системи.

Крім студентів та викладачів інституту в заході взяли участь представники Харківського банківського союзу.

В ході зустрічі мова йшла про історію становлення та основні принципи системи гарантування вкладів в Україні, місію та функції Фонду гарантування та виклики, з якими стикається Фонд у сьогоднішній ситуації. Особливу увагу було приділено питанням фінансової грамотності. Також обговорювались  переваги та обмеження системи гарантування вкладів, зокрема, говорили й про види вкладів, які не гарантуються Фондом та шляхам виведення неплатоспроможного банку з ринку.

Фонд гарантування вкладів бере активну участь у розбудові системи фінансової просвіти в Україні. ФГВФО продовжуватимемо співпрацю з Національним банком та громадськими організаціями задля зростання загального рівня фінансової грамотності та формування культури заощаджень, що в свою чергу сприятиме фінансовій стабільності та зростанню добробуту громадян.0O7A4130

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter