Фонд гарантування вкладів провів відкриту лекцію для студентів Національного університету біоресурсів і природокористування України

16.03.2016

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд) провів відкриту лекцію для студентів та викладачів Національного університету біоресурсів і природокористування України. Лекціюбуло організовано в рамках цьогорічного «Глобального тижня грошей» (Global Money Week), міжнародної ініціативи, метою якої є підвищення обізнаності дітейта молодіпро важливість фінансової грамотності і фінансової інтеграції.

В ході лекції студенти дізналися про історію становлення та основні принципи системи гарантування вкладів в Україні, місію та функції Фонду. Також обговорювались  переваги та обмеження системи гарантування вкладів, зокрема, говорили про види вкладів, які не гарантуються Фондом та шляхи виведення неплатоспроможних банків з ринку. Особливу увагу було приділено питанням фінансової грамотності. Інформування громадськості про систему гарантування вкладів фізичних осіб та підвищення рівня фінансової грамотності населення – законодавчо закріплені функції Фонду, тому Фонд і надалі продовжить співпрацю з освітніми закладами та громадськими організаціями у цьому напрямку. 

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter