До Всесвітнього дня заощаджень Фонд проводить серію лекцій та тренінгів задля підвищення рівня фінансової грамотності громадян

31.10.2016

ПРЕС-РЕЛІЗ

Напередодні Всесвітнього дня заощаджень Фонд гарантування вкладів фізичних осіб проводить серію навчально-практичних тренінгів та відкритих лекцій, метою яких є підвищення рівня обізнаності громадян про систему гарантування вкладів в Україні. Уже проведено майстер-клас для студентів Інституту банківських технологій та бізнесу (м. Київ), прочитано лекцію у Харківському навчально-науковому інституті ДВНЗ «Університет банківської справи» та проведено практичні заняття для студентів економічних вищих шкіл у Музеї грошей НБУ.

 

Серію освітніх заходів, у рамках підвищення рівня фінансової обізнаності, Фонд розпочав 13 жовтня, коли для студентів Інституту банківських технологій та бізнесу було проведено майстер-клас «Тренінг для тренерів». Зустрічі у такому форматі зі студентами ВНЗ проводились уперше. Їхня мета: навчити майбутніх фахівців фінансового сектору проводити лекції з підвищення фінансової грамотності громадян самостійно.

Упродовж листопада планується проведення серії подібних «тренінгів для тренерів», об’єднаних у своєрідний освітній курс. Його слухачі наприкінці навчання отримають свідоцтва/сертифікати Фонду, якими буде засвідчено, що вони мають можливість і самі читати лекції з фінансової грамотності.

Тим часом 25 жовтня для студентів Харківського інституті ДВНЗ «Університет банківської справи» лекцію прочитав начальник відділу захисту прав вкладників Іван Вишневський. Окрім теорії – короткого екскурсу в історію створення Фонду та основних положень його функціонування, значну частину лекції було присвячено практичним аспектам діяльності Фонду. Іван Вишневський поділився з майбутніми колегами прикладами різних неординарних ситуацій, що виникають при виведенні неплатоспроможних банків з ринку.

І вже 27 жовтня інтерактивну лекцію на тему «Система гарантування вкладів фізичних осіб в Україні» для студентів економічних вищих шкіл у Музеї грошей Національного банку України провела начальник відділу зв’язків з громадськістю та міжнародними організаціями, кандидат економічних наук Ірина Серветник. Особливу увагу під час зустрічі було приділено питанням фінансової грамотності громадян.

Освітні заходи Фонду у рамках відзначення Всесвітнього дня заощаджень продовжуватимуться цього тижня.

Довідково, Всесвітній день заощаджень уперше було проведено в жовтні 1924 року в Мілані, де представники ощадних банків зібралися на перший інтернаціональний спеціалізований конгрес і запропонували відзначати цей день щороку з метою популяризації ідеї ощадності. У 1989 році ООН офіційно проголосила 31 жовтня Всесвітнім днем заощаджень.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter