«Як не стати жертвою шахраїв» та «Що потрібно знати, укладаючи договір з банком» – на сайті Фонду оприлюднено перелік практичних порад

04.05.2017

ПРЕС-РЕЛІЗ

1infographic deposit

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб з метою підвищення рівня фінансової обізнаності громадян оприлюднив на своєму сайті практичні поради «Як не стати жертвою шахраїв» та «П’ять кроків до успішного розміщення депозитів». Матеріали були підготовлені у рамках реалізації Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору» за програмою «Фінансова обізнаність для впевненого майбутнього», яку реалізує МБФ «Український жіночий фонд».

Освітні матеріали представлено у форматі інфографік. Перша – покрокова інструкція до успішного розміщення депозиту: поради, як обрати банк, та на що звертати увагу під час підписання договору.

infographics red flag

Друга інфографіка – перелік правил для безпечного користування будь-якими фінансовими послугами та відповіді на запитання що приховується за надмірно високими відсотковими ставками за депозитами та за «нульовою» ставкою за кредитом. Це – своєрідний посібник «Як не стати жертвою шахраїв».

Фонд гарантування зацікавлений у якомога ширшому розповсюдженні просвітніх матеріалів  про зміст фінансових послуг та пов'язані із ними ризики та юридичні наслідки. Адже інформування громадськості про функціонування системи гарантування вкладів фізичних осіб, захист прав та охоронюваних інтересів вкладників та підвищення рівня фінансової грамотності населення – законодавчо закріплені функції Фонду.

Нагадаємо, нещодавно Фонд гарантування презентував серію освітніх відеороликів про те, «Що робити, якщо банк, у якому Ви маєте заощадження чи кредит, визнано неплатоспроможним?», «На що потрібно звертати увагу при підписанні депозитного договору?» та «Як працює система гарантування вкладів в Україні». Переглянути та завантажити освітні відеоматеріали можна на сайті Фонду та на каналі Youtube

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter