Визначено переможців конкурсу студентських відео-робіт на тему «Фінансова грамотність»

23.03.2018

ПРЕС-РЕЛІЗ

фото 1.1.123 березня 2018 року відбулося нагородження переможців конкурсу студентських відео-робіт, що був організований Фондом гарантування вкладів фізичних осіб за підтримки Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору» в рамках святкування Всесвітнього тижня грошей в Україні (Global Money Week).

«Основною метою нашої ініціативи була популяризація економічних знань серед молоді. Ми дуже раді, що студенти проявили таку зацікавленість і обізнаність у фінансовій сфері. Творчі роботи учасників конкурсу дали нам можливість подивитися на тему фінансової грамотності їхніми очима. Переконані, що ці відео дозволять нам донести важливість відповідального ставлення до власного бюджету та усвідомленого вибору фінансових послуг молоді зрозумілою для неї мовою», - зазначив Андрій Оленчик, заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, голова журі конкурсу.

Студентські відео-роботи були присвячені двом темам – «Мистецтво заощаджувати: корисні лайфхаки» та «Банк, а не банка – ось де безпечніше зберігати власні заощадження». Загалом до участі у конкурсі будо надано 50 відео-робіт від представників більш ніж 20 вищих навчальних закладів з усіх регіонів України. Визначити переможців було дуже непросто - всі роботи були різні, однак по-своєму цікаві, креативні та корисні. Саме тому першим етапом відбору переможців стало он-лайн голосування на веб-сторінці конкурсу. Журі оцінювало десять робіт, що набрали найбільшу кількість голосів.

ФОТО 2За результатами он-лайн голосування та оцінювання журі переможцями конкурсу стали:

  • Вікторія Симончук (Київський національний лінгвістичний університет);
  • Владислав Хвищук (Київський державний інститут декоративно-прикладного мистецтва і дизайну ім. Михайла Бойчука) та Данило Ожго (Національний університет «Києво-Могилянська академія»);
  • Олексій Майстренко та Світлана Романчук («Черкаський інститут ДВНЗ «Університет банківської справи»).

Організатори також відзначили три найцікавіші роботи почесними грамотами:

  • Валерій Бородавка та Тетяна Кириєнко («Українська академія банківської справи Сумського державного університету»);
  • Дмитро Сисоєв (Харківський інститут ДВНЗ «Університет банківської справи»);
  • Ірина Кубрак (Національний авіаційний університет) та Олександр Румянцев (Київський національний економічний університет ім. Вадима Гетьмана).

«Цей конкурс продемонстрував креативність та талант української молоді. Ми впевнені, що навчання молоді фінансам є дуже гідною метою», підсумував Роберт Бонд, керівник Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору», під час нагородження переможців конкурсу.

Переглянути відео-роботи можна на сайті конкурсу: finlitvideo.fg.gov.ua  

Довідково:

Американський народ, через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), надає економічну та гуманітарну допомогу різним країнам світу протягом 50 років. В Україні допомога з боку USAID зосереджується на трьох напрямках: охорона здоров’я та соціальний перехід, економічне зростання, демократія та врядування. Починаючи з 1992 року, USAID надало технічної та гуманітарної допомоги Україні на суму 1,8 млрд. доларів США. За додатковою інформацією щодо програм USAID в Україні просимо звертатися до Управління зв’язків з громадськістю та комунікацій USAID за телефоном: +38 (044) 521-57-53 або завітати на наш веб-сайт: http://ukraine.usaid.gov.

Мета Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору» (жовтень 2016 року – грудень 2020 року) – допомогти перетворити фінансовий сектор України на прозору, справедливу та диверсифіковану систему, яка підтримує підприємства всіх розмірів та слугує потребам людей. Проект підтримує реформування фінансового сектору в Україні та надає допомогу за такими напрямами: підвищення довіри до банківського сектору; розширення доступу до фінансів у небанківському фінансовому секторі; розширення застосування електронних фінансів; реформування пенсійної системи; а також інформаційно-освітня робота з вразливими групами населення для збільшення їхнього залучення до фінансових ринків. Особливу увагу Проект USAID «Трансформація фінансового сектору» приділяє питанням фінансової грамотності та захисту прав споживачів фінансових послуг, щоб допомогти їм отримати впевненість, знання, інформацію та захист, необхідні для розширення можливостей повноцінної участі у фінансових ринках. 

За додатковою інформацією щодо Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору» та його діяльності, просимо звертатися до Групи Проекту з комунікації та зв’язків з громадськістю за телефоном: +38 (044) 237-02-10. Сторінка Проекту в Facebook: https://www.facebook.com/FSTProject/.

 

Global Money Week  (Всесвітній тиждень грошей) – це глобальна навчальна ініціатива, яка щорічно проводиться в Україні та більш ніж 130 країнах світу. Мета Global Money Week - надихнути молодь дізнатися більше про гроші та заощадження, про те, як заробляти, управляти власними фінансами, вести бізнес тощо. Цю ініціативу започаткувала Міжнародна організація фінансової освіти дітей та молоді (Child and Youth Finance International) ще у 2012 році, і відтоді святкування проводяться щорічно по всьому світу. Темою цьогорічного тижня грошей є «Гроші мають значення!» - Money Matters Matter!

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter