Фонд гарантування вкладів провів для студентів «День відкритих дверей»

29.03.2019

ПРЕС-РЕЛІЗ

6240

26 березня 2019 року Фонд гарантування вкладів провів «День відкритих дверей» для студентів першого курсу КНУ ім. Т. Шевченка, які навчаються за спеціальністю «Фінанси, банківська справа та страхування». Захід був приурочений до відзначення Всесвітнього тижня грошей (Global Money Week), що цього року проводиться під гаслом «Навчайся! Накопичуй! Заробляй!».

Вступне слово перед студентами виголосив заступник директора-розпорядника ФГВФО Андрій Оленчик. Його виступ був присвячений викликам, що стоять перед Фондом зараз, і тим, що постануть перед ним у майбутньому. «Чудово, що нинішні студенти цікавляться роботою Фонду, особливостями системи гарантування вкладів в Україні і в інших державах. Це означає, що в майбутньому до Фонду можуть прийти висококласні фахівці», - наголосив Андрій Оленчик.

Провідний фахівець зі зв’язків з громадськістю та пресою ФГВФО Наталія Петренко презентувала студентам мобільну експозицію, присвячену хронології основних подій з історії Фонду. Особливий інтерес гостей викликав стенд, на якому відображено рекорди української системи гарантування, а також стенд, присвячений історії банківських криз, з якими стикався Фонд за роки своєї роботи.

Жваву дискусію викликала презентація начальника відділу зв’язків з громадськістю та фінансової просвіти Ірини Серветник, присвячена системі гарантування вкладів. Зокрема, студентів КНУ ім. Т. Шевченка зацікавила тема виплат гарантованого відшкодування вкладникам – чи є достатнім розмір гарантованої суми у 200 000 грн, чи доцільно запровадити бланкові (необмежені) гарантії за вкладами тощо.

«День відкритих дверей» Фонду гарантування вкладів фізичних осіб уже став традиційним заходом, спрямованим на поширення фінансових знань та підвищення фінансової обізнаності громадян.

IMG 6168     IMG 6292

 

 

 

 

 

IMG 6417     IMG 6199

     

 

 

 

 

 

 

 

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter