Фонд гарантування вкладів фізичних осіб повідомляє

06.09.2002

30 серпня 2002 року спільною постановою Кабінету Міністрів України та Національного банку України № 1301/268 було затверджено Положення про Фонд гарантування вкладів фізичних осіб відповідно до Закону України від 20 вересня 2001 року № 2740-ІІІ "Про Фонд гарантування вкладів фізичних осіб".

Станом на 6 вересня 2002 року кількість банків - учасників Фонду становить 148. Акціонерний комерційний банк "Народний банк" був виключений з Реєстру банків-учасників (тимчасових учасників) Фонду за рішенням адміністративної ради Фонду у зв’язку з його приєднанням до ВАТ АБ "УКРГАЗБАНК".

Загальна сума коштів, що акумульовані Фондом, станом на 1 вересня складає 106,9 млн.грн., в тому числі інвестовано в державні цінні папери (ОВДП) - 57млн.грн.

Станом на 1 вересня 2002 року Фондом фактично виплачено вкладникам КАБ "Слов’янський" 3,85 млн.грн., що складає 98,6% від загальної суми відшкодування.
Вкладникам АК АПБ "Україна" виплачено 31,8 млн.грн. або 86,3% від загальної суми.

Вкладникам КАБ "Слов’янський" та АК АПБ "Україна", які не отримали гарантованої суми відшкодування за вкладами за рахунок коштів Фонду потрібно надіслати до Фонду заяву, копію паспорту (сторінки, що містять прізвище, ім’я, по батькові, інформацію про дату видачі, орган, що видав паспорт, місце проживання) та копію довідки державної податкової служби про присвоєння ідентифікаційного номеру.
Відшкодування гарантованої суми за рахунок коштів Фонду здійснюється шляхом переказу за місцем проживання вкладників через філії ВАТ "Державний ощадний банк України" та Акціонерного поштово-пенсійного банку "Аваль".

Служба зв’язків з громадськістю

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter