ФГВФО РОЗПОЧАВ КОНКУРС НА ВИЗНАЧЕННЯ ПРИЙМАЮЧОГО БАНКУ, ЗАЦІКАВЛЕНОГО ВЗЯТИ УЧАСТЬ У ВИВЕДЕННІ З РИНКУ НЕПЛАТОСПРОМОЖНОГО ПАТ БАНК «ТРАСТ» У СПОСІБ, ПЕРЕДБАЧЕНИЙ П. 1 Ч. 2 СТ. 39 ЗУ «ПРО СИСТЕМУ ГАРАНТУВАННЯ ВКЛАДІВ ФІЗИЧНИХ ОСІБ»

09.12.2016

На підставі рішення Правління Національного банку України від 06 грудня 2016 року № 468-рш/БТ «Про віднесення Публічного акціонерного товариства "Банк Траст" до категорії неплатоспроможних» виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд) прийнято рішення від 06 грудня 2016 року № 2699 «Про запровадження тимчасової адміністрації у ПАТ БАНК «ТРАСТ» та делегування повноважень тимчасового адміністратора банку».

У зв’язку з цим Фонд повідомляє про проведення пошуку осіб, що зацікавлені бути залученими до виведення неплатоспроможного банку з ринку.

Зацікавлені банки у разі прийняття виконавчою дирекцією Фонду рішення про те, що найменш витратним для Фонду способом виведення неплатоспроможного банку з ринку є спосіб, визначений пунктом 1 частини другої статті 39 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» (далі – Закон), можуть прийняти участь у конкурсі щодо визначення приймаючого банку з метою відчуження йому зобов’язань неплатоспроможного банкущо гарантуються Фондом, з виплатою премії приймаючим банком при реалізації способу виведення неплатоспроможного банку з ринку, передбаченого пунктом 1 частини другої статті 39 Закону (з урахуванням статті 421 Закону).

Загальні дані про діяльність банку та показники його фінансового стану наведені на сторінці банку в мережі Інтернет: https://banktrust.com.ua/.

Сума коштів фізичних осіб, що може бути відшкодована Фондом, на 06.12.2016 за даними звітності неплатоспроможного банку складала                    540 707 856,23 грн.

Вимоги до потенційних учасників конкурсу

Конкурс щодо визначення приймаючого банку з метою відчуження йому зобов’язань неплатоспроможного банку, що гарантуються Фондом, з виплатою премії приймаючим банком, при реалізації способу виведення неплатоспроможного банку з ринку, передбаченого пунктом 1 частини другої статті 39 Закону, проводиться серед банків.

Банк, який планує брати участь у виведенні неплатоспроможного банку з ринку у спосіб, передбачений пунктом 1 частини другої статті 39 Закону, зобов’язаний подати до Фонду документи, визначені умовами конкурсу щодо визначення приймаючого банку з метою відчуження йому зобов’язань неплатоспроможного банку, що гарантуються Фондом, з виплатою премії приймаючим банком, при реалізації способу виведення неплатоспроможного банку з ринку, передбаченого пунктом 1 частини другої статті 39 Закону, що додаються.

Подання особою пакету документів до Фонду свідчить про її намір та згоду прийняти участь у конкурсі на умовах, визначених Фондом.

Порядок ознайомлення з інформацією щодо неплатоспроможного банку визначено в умовах конкурсу.

Адреса, за якою приймаються документи: 04053, м. Київ, вул. Січових Стрільців, 17.

Дані щодо необхідної мережі відокремлених підрозділів для обслуговування вкладників неплатоспроможного банку за кожною адміністративно-територіальною одиницею наведено за наступним посиланням.

Умови конкурсу щодо визначення приймаючого банку з метою відчуження йому зобов’язань неплатоспроможного банку, що гарантуються Фондом, з виплатою премії приймаючим банком, при реалізації способу виведення неплатоспроможного банку з ринку, передбаченого пунктом 1 частини другої статті 39 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», наведено за наступним посиланням.

 

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter