ЧОТИРНАДЦЯТИЙ, П’ЯТНАДЦЯТИЙ ПУЛИ КРЕДИТІВ ЮРИДИЧНИХ ОСІБ ВИСТАВЛЕНО НА ПРОДАЖ

12.09.2018

ПРЕС-РЕЛІЗ

Аукціон з продажу 14-го пулу активів юридичних осіб, що перебувають на балансі неплатоспроможних банків, відбудеться 03 жовтня, а з продажу 15-го пулу - 04  жовтня у системі ProZorro.Продажі. Стартова ціна 14-го пулу 212 млн грн, 15-го - 216 млн грн відповідно. Торги пройдуть за голландською моделлю аукціону. Ознайомитися із матеріалами кредитних справ, що увійшли до складу пулів, потенційні інвестори можуть у віртуальній кімнаті даних. Порядок отримання доступу до віртуальної кімнати даних – за посиланням.

До складу 14-го пулу увійшли права вимоги за 143 кредитами, що перебувають на балансі 11 банків: АТ «БАНК «ФІНАНСИ ТА КРЕДИТ», ПАТ «БАНК «СОФІЙСЬКИЙ», ПАТ «ВБР», ПАТ «КБ «ХРЕЩАТИК», ПАТ «УКРБІЗНЕСБАНК», ПАТ БАНК «КОНТРАКТ», АТ «НК БАНК», ПАТ «ЕНЕРГОБАНК»,  АТ «БАНК «НАЦІОНАЛЬНІ ІНВЕСТИЦІЇ», ПАТ «БАНК КАМБІО», ПАТ «ВІЕЙБІ БАНК».

Середня прострочка – 6 років.  Загальна заборгованість за договорами 14-го пулу склала 1 089 млн грн. По 74 кредитам тривають судові провадження. 81% -  забезпечені кредити.

До складу 15-го пулу увійшли права вимоги за 101 кредитом, що перебувають на балансі 9 банків: ПАТ «ЕНЕРГОБАНК», ПАТ «УКРБІЗНЕСБАНК», АТ «КБ «ЕКСПОБАНК», ПАТ «БАНК «КИЇВСЬКА РУСЬ», ПАТ «БАНК КАМБІО», ПАТ «ПРОФІН БАНК», ПАТ «УКРГАЗПРОМБАНК», ПАТ КБ «ЄВРОБАНК», АТ «БАНК «ФІНАНСИ ТА КРЕДИТ».

Середня прострочка – 5 років. Заборгованість за договорами 1 134 млн грн  Судове провадження триває щодо 29 кредитів.

У заставі банків – товари в обороті, нерухомість, фінансова порука, транспортні засоби, обладнання, майнові права. А також – нежитловий будинок та земельна ділянка в м. Львів, квартири у Києві та Харкові, виробничий комплекс і земельні ділянки в Київській обл.

Права вимоги за кредитами, включеними до складу пулів, до цього виставлялися на індивідуальний продаж здебільшого по 9 - 20 разів.

Короткі презентації пулів (тізери) – за посиланнями – 14 пул, 15 пул.

Детальніша інформація про лоти із описом кредитних угод та переданого забезпечення міститься у публічному паспорті активу – за посиланням – 14 пул, 15 пул.

Умови участі в аукціоні тут – 14 пул15 пул.

Як відомо, на початку липня Фонд гарантування представив політику формування пулів корпоративних кредитів. В основу було покладено так званий календарний підхід, коли до складу пулу у хронологічному порядку проведення аукціонів включаються активи, індивідуальний продаж яких не відбувся. Кожен наступний лот починає формуватися автоматично, щойно попередній досягне встановленої нижньої межі щодо розміру пулу – загальна сума заборгованості за кредитами сягне 1 млрд грн.

Календарний підхід до формування пулів покликаний повністю нівелювати «суб’єктивний фактор» і можливість стороннього втручання у цей процес.

Нагадаємо, аукціони з продажу пулів стартували 3 вересня.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter