У ПАТ "Дельта Банк" запроваджено тимчасову адміністрацію

03.03.2015

ПРЕС-РЕЛІЗ

03 березня 2015 року на підставі постанови Правління Національного банку України про віднесення ПАТ "Дельта Банк" до категорії неплатоспроможних Фондом гарантування вкладів фізичних осіб (далі - Фонд гарантування) запроваджено тимчасову адміністрацію і розпочато процедуру виведення ПАТ "Дельта Банк" з ринку. Тимчасову адміністрацію запроваджено на строк 3 місяці з 03 березня 2015 року до 02 червня 2015 року включно. Уповноваженою особою Фонду гарантування на здійснення тимчасової адміністрації призначено Кадирова Владислава Володимировича. З дня свого призначення уповноважена особа Фонду гарантування набула всі повноваження органів управління та органів контролю банку і розпочала здійснювати заходи для забезпечення збереження активів банку, запобігання втрати майна, захисту інтересів вкладників і кредиторів банку.

 

За обсягом вкладів фізичних осіб ПАТ "Дельта Банк" є найбільшим з усіх неплатоспроможних банків, що були передані Фонду гарантування з метою виведення з ринку. Згідно з даними звітності ПАТ "Дельта Банк" станом на 21 лютого 2015 року 94% вкладників, що підпадають під гарантію Фонду мають вклади в межах гарантованої суми 200 тис. грн., отже вони отримають свої вклади в повному обсязі. Кількість таких вкладників становить 554 тисячі осіб. Клієнти зі значними обсягами вкладів отримають свої вклади в межах суми, гарантованої Фондом. Загальна сума, що належить до виплати в межах гарантованого розміру відшкодування, становить 16,4 млрд грн. При цьому, близько 13 млрд грн підлягають виплаті вкладникам протягом дії тимчасової адміністрації. Вищенаведена інформація про вклади буде уточнена в процесі роботи тимчасової адміністрації.

Варто зазначити, що кошти на вклади в банківських металах та на вклади, підтверджені ощадними (депозитними) сертифікатами на пред’явника, тобто вклади, які не гарантуються Фондом гарантування, банком не залучались.

Перші виплати вкладникам за договорами банківського вкладу (депозиту), строк дії яких закінчився, та за договорами банківського рахунку (поточні рахунки) розпочнуться ще під час дії тимчасової адміністрації. Зазначені виплати здійснюватимуться в розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані на день початку процедури виведення Фондом гарантування банку з ринку, але не більше 200 тис. грн. Вклади в іноземній валюті будуть виплачені в національній валюті України за офіційним курсом гривні, встановленим Національним банком України на день початку процедури виведення Фондом банку з ринку. Для отримання коштів в межах гарантованої суми протягом дії тимчасової адміністраціїї вкладникам не потрібно подавати до Фонду заяви чи будь-які додаткові документи, оскільки реєстри для виплат будуть сформовані на основі електронної бази даних про вкладників ПАТ "Дельта Банк". Інформація про час та порядок виплат за вищезазначеними договорами буде повідомлена додатково на сайті Фонду - www.fg.gov.ua, на сайті та у відділеннях банку.

Також Фонд зробить усе необхідне для якнайшвидшого повернення гарантованих вкладів та якомога повного задоволення вимог кредиторів. Під час дії тимчасової адміністрації проводитиметься оцінка фінансового та майнового стану банку. На підставі проведеної оцінки буде розроблено план врегулювання і визначено найбільш ефективний спосіб виведення ПАТ "Дельта Банк" з ринку. Фонд гарантування запрошує до співпраці потенційних інвесторів, які можуть взяти участь у виведенні з ринку ПАТ "Дельта Банк" в один із способів, визначених законодавством. Детальну інформацію про фінансовий стан банку і вимоги до потенційних інвесторів найближчим часом буде оголошено на сайті Фонду - www.fg.gov.ua та сайті ПАТ "Дельта Банк" - deltabank.com.ua.

Фонд зацікавлений у максимальній прозорості та відкритості процедури виведення ПАТ "Дельта Банк" з ринку на всіх етапах цього процесу і збереженні довіри вкладників до системи гарантування та банківського сектору загалом і тому закликає ініціативні групи вкладників, представників ЗМІ та громадські організації до співпраці.

Довідка:

На підставі постанови Правління Національного банку України від 02 березня 2015 року № 150 "Про віднесення Публічного акціонерного товариства "Дельта Банк" до категорії неплатоспроможних" до категорії неплатоспроможних", виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийнято рішення від 02.03.2015 № 51 "Про запровадження тимчасової адміністрації у ПУБЛІЧНОМУ АКЦІОНЕРНОМУ ТОВАРИСТВІ "ДЕЛЬТА БАНК", згідно з яким з 03 березня 2015 запроваджено тимчасову адміністрацію та призначено уповноважену особу Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на тимчасову адміністрацію в ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "Дельта Банк" (далі - ПАТ "Дельта Банк"), код ЄДРПОУ 34047020, МФО 380236, місцезнаходження: вул. Щорса, 36-Б, м. Київ, 01133.

Ознайомитись з діями у випадку віднесення банку до категорії неплатоспроможних та початку тимчасової адміністрації вкладники можуть переглянувши відеоролик з однойменною назвою, що розміщено на сайті Фонду в розділі Відео, та інформаційною брошурою під назвою: "Поради вкладникам. Що робити, якщо банк став неплатоспроможним?", що також розміщена на сайті Фонду за адресою: /depositors/booklets/.http://www.youtube.com/watch?v=d76WzWo2NKk&feature=youtu.be

 

Відділ зв’язків з громадськістю

та міжнародними організаціями

[email protected]

(044) 333-35-63

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter