У Фонді гарантування відбулась зустріч із організаціями, що надають послуги з проведення торгів активами неплатоспроможних банків

13.07.2015

ПРЕС-РЕЛІЗ

У Фонді гарантування вкладів фізичних осіб відбулась зустріч з організаціями, які надають послуги з проведення торгів, в ході якої обговорювався подальший механізм співпраці у напрямку реалізації активів неплатоспроможних банків. Необхідність у такій зустрічі виникла у зв’язку із зміною Фондом гарантування критеріїв та вимог до організаторів торгів. Як повідомлялось, Фонд гарантування зобов’язав їх здійснювати продаж активів неплатоспроможних банків виключно на електронних майданчиках. Це передбачено рішенням виконавчої дирекції фонду від 25 червня 2015 року.

 

На зустрічі були присутні представники сімнадцяти організацій, Фонд представляли заступник директора-розпорядника Андрій Кияк та директор департаменту запровадження планів врегулювання та управління активами неплатоспроможних банків Андрій Шевченко.

Андрій Кияк, зокрема, наголосив на необхідності приведення організаторами торгів власних внутрішніх правил, програмного забезпечення та веб-сайту у відповідність критеріям Фонду. Це дозволить забезпечити максимальну прозорість процесу реалізації активів неплатоспроможних банків та підвищити його ефективність. Організатори торгів повинні привести у відповідність до вимог Фонду свої електронні торгівельні площадки до 1 вересня 2015 року.

Андрій Шевченко, в свою чергу, нагадав присутнім про важливість проведення торгів в електронній формі, що сприятиме покращенню конкуренції між Організаторами торгів, залученню максимальної кількості потенційних покупців та забезпечить реалізацію активів неплатоспроможних банків за найвищою ціною.

Фонд і надалі продовжуватиме подібну практику зустрічей із акредитованими організаціями за різними напрямками для координації спільної роботи під час виведення неплатоспроможних банків з ринку.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter