Фонд гарантування залучає суб’єктів оціночної діяльності для формування максимально ефективного механізму співпраці щодо продажу майна неплатоспроможних банків

14.07.2015

ПРЕС-РЕЛІЗ

У Фонді гарантування вкладів фізичних осіб відбулась зустріч з суб’єктами оціночної діяльності, участь в якій взяли більш, ніж 30 представників. На зустрічі мова йшла, зокрема, про необхідність удосконалення та формування максимально ефективного механізму співпраці.

 В першу чергу це торкається усунення зайвих бюрократичних процедур, стандартизації та уніфікації процесів і документів, якими регламентується процес здійснення оцінки майна неплатоспроможних банків.

Представники Фонду гарантування вкладів запропонували оцінщикам взяти участь у цьому процесі та подати свої пропозиції з вказаної проблематики.

Крім того, на зустрічі була досягнута домовленість, що Фонд гарантування проведе у серпні 2015 року додатковий відбір суб’єктів оціночної діяльності. Необхідність у цьому виникла в зв’язку з тим, що не всі суб’єкти оціночної діяльності, які включені до переліку відібраних осіб, встигли подати до Фонду гарантування документи про відповідність новим вимогам (Зміни до Положення про виведення неплатоспроможного банку з ринку, зареєстровані в Мінюсті 30 квітня 2015 року за №490/26935). Крім того, додатковий відбір дозволить розширити перелік оцінщиків і створити більш конкурентне середовище.

У Фонді гарантування переконані, що такі кроки сприятимуть підвищенню рівня відкритості та прозорості процедури оцінки майна неплатоспроможних банків.

 

Відділ зв’язків з громадськістю

та міжнародними організаціями

[email protected]

(044) 333-35-63

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter