Банки, що ліквідуються, оновили реквізити накопичувальних рахунків відповідно до стандарту IBAN

09.12.2019

ПРЕС-РЕЛІЗ

На виконання постанови Правління Національного банку України від 28 грудня 2018 року № 162 банки, що ліквідуються, здійснили перехід на міжнародний стандарт номера банківського рахунку IBAN.

У зв’язку з цим на сайті Фонду у розділі «Банки, що ліквідуються» були оновлені реквізити накопичувальних рахунків для погашення заборгованості за кредитами та іншими зобов’язаннями перед банками, що ліквідуються.

Звертаємо увагу, що перехідний період впровадження міжнародного номеру банківського рахунку в Україні триватиме до 12 січня 2020 року включно і протягом цього часу позичальники для погашення заборгованості перед банками, що ліквідуються, можуть використовувати як нові платіжні реквізити так і ті, що застосовувалися до запровадження міжнародного стандарту. Проте, з 13 січня 2020 року усі розрахунки в банківській системі здійснюватимуться виключно з використанням IBAN. З цієї дати позичальникам банків, що ліквідуються, в платіжних документах необхідно замість «код банку» та «рахунок» вказувати номер накопичувального рахунку банку IBAN.

Довідково: IBAN (International Bank Account Number) — міжнародний номер банківського рахунку відповідно до стандарту № 13616 Міжнародної організації зі стандартизації ISO і Європейського комітету з банківських стандартів ECBS. В Україні номер банківського рахунку IBAN складається з 29 символів: код України (2 символи), контрольне число для запобігання помилок (2 цифри), код банку (6 цифр), рахунок клієнта (19 цифр).

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter