В рамках відзначення GLOBAL MONEY WEEK 2019 фахівці ФГВФО провели економічну гру для київських школярів

29.03.2019

ПРЕС-РЕЛІЗ

25.03 125 березня 2019 року фахівці Фонду гарантування вкладів Світлана Кулик та Богдан Найчук в рамках відзначення GLOBAL MONEY WEEK 2019 провели інтелектуальну економічну гру для учнів середньої загальноосвітньої школи I-III ступенів №300 м. Київ. Захід присвячений економічній підготовці школярів і підвищенню рівня їх фінансової грамотності.

Гра проводилася у два раунди – теоретичний і практичний. Під час першого етапу учні, розділившись на чотири команди, відповідали на питання фінансово-економічної вікторини. Другим етапом, у якому взяли участь дві команди-переможниці попереднього раунду, став воркшоп з розробки бізнес-плану запуску власної справи. Зокрема, учасники повинні були обрати продукт або послугу для продажу, розробити маркетинговий план (визначити цільову аудиторію, канали збуту та інструменти просування товару чи послуги), а також скласти план доходів та витрат. Практичний раунд покликаний сформувати навички застосування інструментів управління та захисту власних фінансів.

Нагадаємо, в рамках просвітницької діяльності, спрямованої на поширення знань про принципи планування бюджету, інструменти заощадження коштів та їх примноження, засоби захисту власних заощаджень Фонд гарантування вкладів постійно проводить у середніх та вищих навчальних закладах заходи з підвищення рівня фінансової грамотності дітей та молоді.

Довідково.

Global Money Week (Всесвітній тиждень грошей) – щорічна глобальна ініціатива, що включає акції та заходи по всьому світу. Гасло Global Money Week у 2019 році – «Навчайся! Накопичуй! Заробляй!», тому що дітям і молоді потрібно здобувати знання і розвивати навички, необхідні для ухвалення впевнених і зважених фінансових рішень упродовж життя.

Мета Global Money Week:

  • надихнути дітей і молодь дізнатися більше про гроші та заощадження, про те, як заробляти, управляти власними фінансами, вести бізнес тощо
  • звернути увагу громадськості на фінансову освіту і фінансову грамотність розповісти дітям і молоді про всі аспекти, пов'язані з грошима, за допомогою веселих та інтерактивних завдань. Це тиждень, коли у близько 170 країнах світу проходить безліч заходів, занять, проектів, презентацій і змагань із фінансової обізнаності.

25.03 1.1          25.03 3     25.03 4     25.03 5     25.03 25.03 2

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter