Нагороджено переможців ІІ конкурсу студентських відео-робіт на тему «Фінансова грамотність»

05.04.2019

ПРЕС-РЕЛІЗ

05.04 15 квітня 2019 року відбулася Церемонія нагородження переможців II конкурсу студентських відео-робіт на тему «Фінансова грамотність». Конкурс було проведено в рамках святкування Всесвітнього тижня грошей в Україні-2019 (Global Money Week-2019). Організатором заходу виступив Фонд гарантування вкладів фізичних осіб за підтримки Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору».

«Поширення фінансових знань - одне із важливих завдань, які ставить перед собою Фонд. І цей конкурс спрямований на те, щоб залучити до цього процесу молодь. Цим ми закладаємо основу для фінансової й економічної стабільності майбутнього», - зауважив у вітальному слові до переможців конкурсу директор-розпорядник ФГВФО Костянтин Ворушилін.

Цього року участь у Конкурсі взяли представники 44 вищих навчальних закладів з усіх регіонів України. Студентські відео-роботи були присвячені трьом темам: «Три речі, які ви не знали про заощадження», «Як заощадити та не витратити» і «Я заощаджую для того, щоб…».

Конкурс проходив у два етапи. На першому етапі відбулося он-лайн голосування на веб-сторінці Конкурсу. На другому – журі, до складу якого входили і переможці минулого року, з 10 робіт, які набрали після першого етапу найбільше голосів, визначали переможців.

За результатами он-лайн голосування та оцінювання журі переможцями Конкурсу стали:

  • Назарій Громик та Марта Заплатинська (Львівський національний аграрний університет);
  • Світлана Радовець та Анастасія Білявська (Вінницький національний аграрний університет);
  • Вікторія Санцевич (Вінницький національний аграрний університет).

Організатори також відзначили переможців у трьох додаткових категоріях:

  • Олексій Мандрик та Назар Брецько (Хмельницький політехнічний коледж Національного університету «Львівська політехніка») – «Найкраща акторська гра»;
  • Вікторія Очеретна та Олена Лукашенко (Вінницький Національний Технічний Університет) – «Найкраща анімація»;
  • Данило Герій та Ігор Гудзюк (Львівський навчально-науковий інститут ДВНЗ «Університет банківської справи») – «Найбільш креативний сценарій».

«Ми раді відзначити, що цікавість з боку молоді до конкурсу зростає – цього року кількість бажаючих взяти участь у заході перевищила минулорічний показник. Конкурс – це не лише інструмент підвищення рівня фінансової грамотності нашої молоді, а й можливість творчо переосмислити та подати такі непрості теми як відповідальне ставлення до формування та планування власного бюджету, заощадження та примноження власних коштів», зазначив заступник директора-розпорядника ФГВФО, голова журі конкурсу Андрій Оленчик.

«В Україні необхідно розвинути культуру заощаджень. Ці чудові відео-роботи студентів допомагають поширити ідею: "Заощаджуй на майбутнє!», підсумував Роберт Бонд, керівник Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору», під час нагородження переможців Конкурсу.

Переглянути відео-роботи можна на сайті Конкурсу: https://finlitvideo.fg.gov.ua/

05.04 1.2     05.04 2     05.04 3 1     05.04 4

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter