«Фінансова обізнаність для впевненого майбутнього» – відбулася перша частина тренінгу для працівників Печерського центру зайнятості

15.04.2019

12 квітня 2019 року представники Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Олександр Бондаренко та Оксана Порошинська провели першу частину тренінгу «Фінансова обізнаність для впевненого майбутнього» для працівників Печерської районної філії Київського міського центру зайнятості. Захід відбувся на запрошення керівництва філії.

Головна мета тренінгу - узагальнення знання про фінансові інструменти та розвиток практичних навичок для ефективного управління особистими фінансами, уникнення фінансових пасток.

Особливу увагу було приділено необхідності ведення особистого бюджету та ефективності формування резервного фонду. Було запропоновано вправу-мозковий штурм з виявлення шкідливих звичок та способів уникнення фінансового шахрайства.

Під час тренінгу слухачі доповнили та систематизували базові знання про основні банківські та небанківські послуги (кредити, платіжні картки та рахунки), отримали рекомендації з безпечного користування банківськими картками. Зацікавленість викликала інформація про те, як правильно вести бюджет у кризовий період. За відгуками учасників тренінгу, фінансова грамотність є одним з основних компонентів системи захисту прав споживачів, а участь у тренінгу сприяла формуванню навичок у прийнятті свідомих, обізнаних та виважених рішень під час користування сучасними фінансовими послугами.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter