Виховання фінансово грамотної молоді є запорукою економічної стабільності країни – Андрій Оленчик

19.08.2019

ПРЕС-РЕЛІЗ

67936492 2413753175537615 7170886348113444864 o16 серпня 2019 року заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Андрій Оленчик взяв участь у прес-конференції, присвяченій презентації навчальних матеріалів з курсу «Фінансова грамотність. Фінанси. Що? Чому? Як?», що відбулася у Міністерстві освіти і науки України. Участь у заході також взяли представники МОН України, Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору» та навчальних закладів.

Андрій Оленчик нагадав, що економічна криза 2008-2010 років змусила світову спільноту усвідомити, що рівень фінансової грамотності населення є важливою складовою не лише економічної стабільності, а й національної безпеки будь-якої країни. Відтак, створення навчальних матеріалів з фінансової грамотності для учнів 10-11 класів є надзвичайно важливим кроком в масштабах всієї країни, оскільки саме в цей період формується особистість.

«Виховання фінансово грамотної молоді дає можливість сформувати певний тип фінансової культури, щоб людина ще під час навчання у школі отримала знання та навички, як бути рівноправним і свідомим партнером фінансової системи. По-друге, беручи участь у фінансових процесах і розуміючи їх, людина більше довіряє фінансовому сектору. По-третє, людина розуміє відповідальність, яку бере на себе, користуючись фінансовими послугами, тому бере їх на себе свідомо», - наголосив під час свого виступу Андрій Оленчик.

Представлені під час прес-конференції навчальний посібник та робочий зошит створені Проектом USAID «Трансформація фінансового сектору» у співпраці з МОН та ДВНЗ «Університет банківської справи». Новий посібник складається з п’яти розділів, до яких включено нові блоки порівняно з попередньою редакцією. Вони присвячені правилам безпечного використання платіжних карток, управлінню фінансовими ризиками, захисту прав споживачів фінансових послуг. Навчальні матеріали повністю враховують зміни, що відбулися як на міжнародних, так і на українському фінансовому ринку протягом останніх п’яти років.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter