Представники ФГВФО взяли участь у тренінгу для консультантів Центру підтримки підприємців

30.09.2019

ПРЕС-РЕЛІЗ

тренінг 24.09 124 вересня 2019 року в рамках співпраці з Офісом розвитку малого і середнього підприємництва представники Фонду гарантування вкладів фізичних осіб у якості спікерів взяли участь у тренінгу для консультантів Центру підтримки підприємців, організованого Офісом. Учасникам тренінгу ознайомилися з принципами функціонування системи гарантування вкладів і організації продажу активів банків, що перебувають в управлінні Фонду.

Начальник відділу зв’язків з громадськістю та фінансової просвіти Ірина Серветник окрему увагу приділила питанню гарантування вкладів фізичних-осіб підприємців та правилам диверсифікації вкладів для підвищення ефективності управління ризиками. Вона також зауважила, що метою будь-якої системи гарантування є захист невеликих вкладів для попередження соціальної напруги у разі банкрутства банку та уникнення паніки з боку вкладників інших банків. Також Ірина Серветник зупинилася на моральних ризиках підвищення суми гарантованого відшкодування, зокрема, можливий вплив на поведінку банкірів та вкладників.

Начальник відділу пакетних продажів та роботи зі спеціальними корпоративними активами департаменту консолідованого продажу активів Владислав Данилішин розповів про організацію продажів активів неплатоспроможних банків на майданчику ProZorro.Продажі, структуру та якість активів банків, які потрапили в управління Фонду, особливості продажу активів за голландською моделлю аукціону, пошук активів на Інформаційному порталі Фонду гарантування torgi.fg.gov.ua та сайті ProZorro.Продажі, а також як взяти участь в аукціоні.

тренінг 24.09 2     тренінг 24.09 3

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter