«Фінансова обізнаність для впевненого майбутнього» – відбулися тренінги та шкільний турнір з фінансової грамотності для учнів 10-х класів Навчально-виховного комплексу «ліцей-школа» Козятинської міської ради Вінницької області

10.12.2019

canva photo editorНещодавно представники Фонду гарантування вкладів фізичних осіб провели тренінг «Фінансова обізнаність для впевненого майбутнього» для учнів 10-х класів Навчально-виховного комплексу «ліцей-школа» Козятинської міської ради Вінницької області. Головна мета тренінгу – підвищення рівня фінансової обізнаності для молоді, зокрема, розвиток практичних навичок для ефективного управління особистими фінансами, заощадження та способи їх збереження, узагальнення знань про систему гарантування вкладів фізичних осіб.

Упродовж заходу учні мали можливість дізнатися про управління власним бюджетом, було запропоновано декілька способів планування і ведення особистого бюджету, фінансове планування, як навчитись заощаджувати гроші та формувати резервний фонд. Чому має бути сформована «подушка безпеки», яка дозволить проходити певні життєві виклики, навіть якщо доходи невеликі.

Учні слухали про історію створення Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, основну мету діяльності Фонду, про граничний розмір відшкодування коштів за вкладами та основні функції Фонду.

Олеся Шніцер, Оксана Порошинська та Кулик Світлана провели цікаві, змістовні заняття з учнями, та ґрунтовно підготували десятикласників до фінальної зустрічі – шкільного турніру з фінансової грамотності.

У шкільному турнірі брали участь три команди, яким було запропоновано шляхом жеребкування підготувати три теми:

«Як заощаджувати», «Що треба знати про гарантування вкладів в Україні», «Де зберігати заощадження – в банку чи в банці?».

За словами учасників, такі тренінги дуже пізнавальні і корисні, служать поштовхом для того, щоб почати глибше вивчати програму по фінансовій грамотності.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter