В Україні стартує трирічний Національний проект з фінансової грамотності

10.12.2019

ПРЕС-РЕЛІЗ. conf 10.12.2019 1110 грудня 2019 року під час пресконференції Фонд гарантування вкладів фізичних осіб оголосив про запуск трирічного Національного проекту з фінансової грамотності, який реалізовується спільно з партнерами – громадською організацією «Діловий клуб «Партнер» та Університетом банківської справи.

Вітаючи старт проекту, директор-розпорядник ФГВФО Світлана Рекрут зауважила важливість зростання рівня фінансової грамотності як одного з аспектів забезпечення фінансової стабільності не лише кожної людини, а й родини, громади і держави в цілому.

Заступник директора-розпорядника ФГВФО Андрій Оленчик у своєму виступі підкреслив, що Фонд з метою підвищення фінансової обізнаності громадян проводить тренінги для різних аудиторій – від школярів до людей похилого віку, а також постійно бере участь у просвітніх заходах.

«Сьогодні спільно з партнерами, відкриваючи цей Проект, ми робимо надважливий крок на шляху поширення фінансових знань, адже ми виходимо на національний рівень. Спільно з партнерами ми зможемо значно розширити доступ до достовірної та актуальної інформації про фінансові ресурси та інструменти, товари та послуги, завдяки якій вони зможуть опанувати навички ефективного управління власними коштами. Все це забезпечить зростання рівня довіри до фінансової системи України», - зауважив А. Оленчик.

У свою чергу, президент ГО «Діловий клуб «Партнер» Сергій Івагло відзначив:

«Основною місією Проекту є формування в суспільстві фінансової культури та чіткого розуміння цінності створення власного сімейного капіталу, як запоруки гідного життя та реалізації прав і свобод кожної людини».

Довідково

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб заснований у 1998 році з метою захисту прав та законних інтересів вкладників банків. Основним завданням Фонду є забезпечення функціонування системи гарантування вкладів фізичних осіб та виведення неплатоспроможних банків з ринку. Усі банки, які мають банківську ліцензію, є учасниками Фонду, окрім АТ «Ощадбанк».

Серед функцій Фонду, зокрема, є здійснення заходів щодо інформування громадськості про функціонування системи гарантування вкладів фізичних осіб, захисту прав та охоронюваних законом інтересів вкладників, підвищення рівня фінансової грамотності населення.

 

ДВНЗ «Університет банківської справи» – профільний вищий навчальний заклад IV рівня акредитації, де готують висококваліфікованих фахівців для фінансово-кредитної системи України, з центром у Києві та структурними підрозділами – з навчально-науковими інститутами в Черкасах, Львові і Харкові, та Інститутом банківських технологій та бізнесу в Києві. Університет – учасник найбільших професійних організацій світу та повноправний член потужних міжнародних організацій, зокрема таких як Велика хартія університетів (м. Болонья, Італія); Міжнародна асоціація університетів під егідою ЮНЕСКО (м. Париж, Франція), Глобальний договір ООН (м. Нью-Йорк, США) та інших.

 

ГО «Діловий клуб «Партнер» - громадська організація, створена у 2018 році. Основною метою є просвітницька діяльність у сфері підвищення фінансової культури населення країни, проведення тренінгів та інших освітніх заходів з використанням інноваційних методик. Основні проекти: "1500 клубів фінансової грамотності в освітніх закладах України", проведення навчальних тренінгів і майстер-класів, а також освітянських (не)конференцій у форматі Ed-Camp Ukraine. З часу створення проведено більше 10 тис. годин волонтерських тренінгів, які пройшло понад 15 тис. учасників.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter