Фонд гарантування відкритий до пропозицій учасників ринку з приводу визначення критеріїв для щорічної акредитації бірж

19.04.2016

ПРЕС-РЕЛІЗ

Зустріч з біржами 19.04.20161Фонд гарантування вкладів фізичних осіб відкритий до пропозицій учасників ринку з приводу визначення критеріїв для щорічної акредитації організаторів торгів активами (майном) банків, що ліквідуються. Про це заявила директор департаменту консолідованого продажу та управління активами Юлія Берещенко під час зустрічі з представниками 28-ми бірж та двох біржових асоціацій, яка відбулася у Фонді гарантування 19 квітня.

«Сьогодні ми запропонували учасникам ринку надіслати пропозиції щодо визначення критеріїв. Сподіваємося, що наша спільна робота дозволить досягти максимального результату при реалізації активів банків, що ліквідуються», - сказала Ю.Берещенко.

За її словами, департамент уже проаналізував отримані від  ринку скарги з приводу існуючого порядку організації торгів. Найчастіше мова йшла про необхідність розширення інформації про активи (у першу чергу при продажу прав вимоги за кредитами) та збільшення терміну для ознайомлення з об'єктом продажу тощо. Ці зауваження були враховані при розробці Положення щодо організації продажу активів (майна) банків, що ліквідуються, яке передано на реєстрацію до Міністерства юстиції України.

Ще однією важливою проблемою є відсутність чітких критеріїв вибору бірж з числа акредитованих для продажу того чи іншого активу, тому запропоновано призначати майданчик в порядку черговості. Якщо будуть відсутні скарги з боку інвесторів, Фонд готовий торгувати активом до знаходження ринкової ціни, не змінюючи майданчик. Також мова йшла про уніфікацію практик і правил торгів. 

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter