ФГВФО РОЗПОЧАВ ВІДКРИТИЙ КОНКУРС СЕРЕД ПОПЕРЕДНЬО КВАЛІФІКОВАНИХ ОСІБ, ЗАЦІКАВЛЕНИХ ПРИЙНЯТИ УЧАСТЬ У ВИВЕДЕННІ З РИНКУ ПАТ «ДЕРЖЗЕМБАНК» у спосіб, передбачений п. 5 ч. 2 ст. 39 ЗУ «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб»

29.07.2016

На підставі рішення Правління Національного банку України від 26 липня 2016 року № 165-рш «Про віднесення ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «Державний земельний банк» до категорії неплатоспроможних» виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд) прийнято рішення від 26 липня 2016 року № 1323 «Про запровадження тимчасової адміністрації у ПАТ «ДЕРЖЗЕМБАНК» та делегування повноважень тимчасового адміністратора банку».

У зв’язку з цим Фонд повідомляє про проведення пошуку попередньо кваліфікованих осіб, що зацікавлені бути залученими до виведення неплатоспроможного банку з ринку.

Фонд пропонує попередньо кваліфікованим особам такий спосіб виведення неплатоспроможного банку з ринку: продаж неплатоспроможного банку інвестору.

Загальні дані про діяльність банку та показники його фінансового стану наведені на сторінці банку в мережі Інтернет: http://www.dzbank.com.ua/

Сума коштів фізичних осіб, що може бути відшкодована Фондом, на 28.07.2016 за даними звітності неплатоспроможного банку складає 0,00 грн., оскільки ПАТ «ДЕРЖЗЕМБАНК» не здійснював залучення коштів від фізичних осіб.

Мінімальна ціна 100% акцій неплатоспроможного банку після її затвердження виконавчою дирекцією Фонду буде оприлюднена на офіційній сторінці Фонду в мережі Інтернет.

Звертаємо Вашу увагу, що згідно частини сьомої статті 391 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», відкритий конкурс проводиться серед попередньо кваліфікованих осіб, включених до переліку, який формується Національним банком України, у порядку, встановленому Національним банком України за погодженням з Фондом.

Отримані Фондом конкурсні пропозиції попередньо кваліфікованих осіб, допущених до участі у відкритому конкурсі, у будь-який час можуть бути оприлюднені на офіційній сторінці Фонду в мережі Інтернет.

Фонд забезпечує рівний доступ попередньо кваліфікованим особам, допущеним до участі у відкритому конкурсі з метою виведення неплатоспроможного банку з ринку, до інформаційного приміщення та спеціалізованої сторінки Фонду в мережі Інтернет з метою ознайомлення із наданою інформацією та підготовки ними конкурсних пропозицій.

Вимоги до потенційних учасників конкурсів

Відкритий конкурс з метою виведення неплатоспроможного банку з ринку у спосіб, передбачений пунктом 5 частини другої статті 39 Закону, проводиться серед попередньо кваліфікованих осіб, включених в якості інвесторів Національним банком України до переліку попередньо кваліфікованих осіб у порядку, передбаченому постановою Правління НБУ              від 24 грудня 2015 року № 942 «Про затвердження Положення про порядок попередньої кваліфікації осіб, які можуть брати участь у виведенні неплатоспроможних банків з ринку, та погодження набуття ними участі в банках».

Попередньо кваліфікована особа, яка планує брати участь у виведенні неплатоспроможного банку з ринку у спосіб, передбачений пунктом 5 частини другої статті 39 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», зобов’язана подати до Фонду документи, визначені умовами відкритого  конкурсу з виведення неплатоспроможного банку з ринку у спосіб, передбачений пунктом 5 частини другої статті 39 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» (додаються).

Подання особою пакету документів до Фонду свідчить про її намір та згоду прийняти участь у відкритому конкурсі на умовах, визначених Фондом.

Порядок ознайомлення з інформацією щодо неплатоспроможного банку визначено в умовах відкритого конкурсу.

Адреса, за якою приймаються документи: 04053, м. Київ, вул. Січових Стрільців, 17.

Умови відкритого конкурсу серед попередньо кваліфікованих осіб з метою виведення неплатоспроможного банку з ринку у спосіб, передбачений пунктом 5 частини другої статті 39 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», наведено за наступним посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter