Відбулися перші тренінги для викладачів курсу «Фінансова грамотність» в рамках національного Проєкту з фінансової грамотності

29.01.2020

У грудні 2019 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб оголосив про запуск трирічного Національного проєкту з фінансової грамотності, який реалізовується спільно з партнерами - громадською організацією «Діловий клуб «Партнер» та Університетом банківської справи.

Підвищення рівня фінансової грамотності громадян, як одного з аспектів забезпечення фінансової стабільності кожної людини, родини, громади і держави в цілому, є однією з важливих функцій Фонду. Саме тому основною місією Проєкту є формування в суспільстві фінансової культури та чіткого розуміння цінності створення власного сімейного капіталу, як запоруки гідного життя та реалізації прав і свобод кожної людини.

Фахівці Фонду гарантування вкладів фізичних осіб разом з представниками ГО «Діловий клуб «Партнер» стартували вже у другій половині грудня та провели серію тренінгів в рамках підвищення кваліфікації викладачів спецкурсу «Фінансова грамотність» закладів загальної середньої освіти, професійно - технічних ліцеїв та коледжів Закарпатської та Черкаських областей.

А вже у січні спільна команда тренерів ФГВФО та ГО «ДК «Партнер» у рамках Національного проєкту з фінансової грамотності провела такі тренінги у Чернівцях, Ужгороді та Херсоні.

Під час застосування економічної симуляційної гри «Життєвий капітал» викладачі мали змогу оцінити ефективність власних моделей фінансової поведінки та сформувати дієву систему прийняття фінансових рішень. Крім того, на другий день тренінгу слухачі навчилися основам та порядку побудови системи фінансового захисту родини, дізналися про основні нюанси депозитних договорів та особливості гарантування вкладів в Україні.

Протягом лютого-квітня в рамках першого етапу Національного проєкту з фінансової грамотності заплановано проведення ще щонайменше 12 тренінгів у різних регіонах України.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter