У рамках Національного проєкту з фінансової грамотності відбулися тренінги у Івано-Франківську та Краматорську

26.02.2020

20-21 лютого фахівці Фонду гарантування вкладів фізичних осіб разом з представниками ГО «Діловий клуб «Партнер» провели серію тренінгів з фінансової грамотності для підвищення кваліфікації викладачів спецкурсу «Фінансова грамотність» закладів загальної середньої освіти, професійно - технічних ліцеїв та коледжів. Тренінги проходили на базі обласних інститутів післядипломної освіти у Івано-Франківську та Краматорську.

Під час застосування економічної симуляційної гри «Життєвий капітал» більш як 80 викладачів мали змогу оцінити ефективність власних моделей фінансової поведінки, виявити та сформувати власну дієву систему прийняття фінансових рішень. Крім того, на другий день тренінгу слухачі дізналися про формулу розрахунку суми особистого капіталу, основи та порядок побудови системи фінансового захисту родини, основні нюанси депозитних і кредитних договорів. Говорили про речі, які необхідні у повсякденному житті: обачність, уважність, перевірку інформації в декількох джерелах, довіру до офіційних джерел.

Однією із ключових була лекція про те, яким чином Фонд гарантування вкладів фізичних осіб захищає інтереси вкладників і як працює система гарантування в Україні.

Дані тренінги проводяться у рамках Національного проєкту з фінансової грамотності. До кінця року заплановано проведення ще щонайменше 10 тренінгів у різних регіонах України.

 

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter